Tuňákové „usuši“

Upečem si k obědu tuňákový steak s bramborem. Miluji pečené brambory. Chvilku je předvaříme, se slupkou nebo bez, jak má kdo rád, pokud jsou na plátky, tak 4 minuty, na čtvrtiny asi 8 minut, dáme na plech, pokapeme olejem a pečeme pod grilem na 220 stupňů asi 20 minut. Výborné jsou také s česnekem.

No, a  abychom neztráceli čas, přidáme jsem na plech dva osolené, opepřené steaky z tuňáka, těm stačí i méně jak 20 minut.

Když je vše hotové, jednu porci si vyložíme na talíř a sníme. Zbytek necháme v troubě.

A teď si uděláme bábovku.

?

No je celkem jedno jakou, já třeba dělám olejovou- 4 žloutky, 200 g moučkového cukru, 2 dl oleje, 1/8 vlažného mléka, 300 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, sníh ze 4 bílků. Všechno postupně smícháme, troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme těsto, otevřeme troubu a… sakra….ne, výborně, máme tuňákové „usuši“.

Tuňákové "usuši"

Bábovku dopečeme podle zvyklostí, tu mojí asi 40 minut.

Pokud je vám líto, tuňáka vyhodit, dá se dost dobře chroupat večer u televize, pokud jste ho tedy nespálili na škvarek…

A co se kdy „povedlo“ vám?

Jitka

Reklamy

1 komentář: „Tuňákové „usuši“

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s